Vrouwen zouden afvallen wanneer ze een week lang iedere dag dezelfde lunch eten. Gemiddeld krijgen ze 100 calorieën minder binnen per 24 uur vergeleken met vrouwen die gevarieerd lunchen.

Zo blijkt uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition, uitgevoerd door de Universiteiten van Buffalo en Vermont.

Volgens voedingsdeskundige Zoe Bingley-Pullin is men tegenwoordig te veel gestimuleerd door alle keuze. "Soms vergeten we dat voedsel maar gewoon brandstof is en denken we er te veel over na." 

Daarom beweert Bingley-Pullin dat minder gevarieerd eten juist een gezond dieet vormt. Haar advies is dat het beter is om minder keuze te hebben, maar wel de juiste. Als men iedere dag dezelfde lunch eet, raakt het lichaam hieraan gewend en gaat men minder eten, wat vervolgens kan leiden tot gewichtsverlies. 

Eetstoornissen

Andere wetenschappers beweren juist dat een te eenzijdig dieet kan leiden tot eetstoornissen. Het is volgens hen belangrijk om naar het lichaam te blijven luisteren en af en toe te eten waar het om vraagt. Echter is het niet de bedoeling dat er telkens vette en zoete producten worden geconsumeerd als daar drang naar is, zo meldt Daily Mail.