Zuid-Koreanen die binnenkort willen stemmen tijdens de Miss Korea-verkiezing krijgen het moeilijk. Alle twintig finalisten lijken namelijk sprekend op elkaar.

Woensdag plaatste de Japanse blog livedoor.jp een foto  van de twintig Miss Korea-finalisten, zo meldt de Huffington Post. Op de compilatiefoto is te zien dat alle kandidaten er hetzelfde uitzien. Vooral hun monden, wenkbrauwen, ogen en neus lijken identiek.

Dat is echter geen toeval. Deskundigen suggereren dat de deelneemsters allemaal onder het mes gingen om een 'westerse’ uitstraling te krijgen. 

Uniek

Dit leidde tot commotie in Zuid-Korea. Vooral oudere vrouwen vinden het jammer dat jonge meisjes hun unieke gezichtskenmerken op deze manier geheel wegwerken.

Vorig jaar publiceerde The Economist een lijst met de landen waar cosmetische ingrepen het populairst zijn. De Verenigde Staten stonden op de eerste plaats. Het blad keek ook naar de steden waar plastische chirurgie het vaakst voorkomt en concludeerde dat Koreaanse steden de kroon spannen.