Volgens een nieuwe studie heeft 35 procent van de Amerikaanse vrouwen meer dan twintig paar schoenen. Meer dan een kwart bezit een paar Uggs.

Uit de studie, uitgevoerd onder 6750 Amerikaanse vrouwen, blijkt dat vrouwen vooral voor comfort gaan. Hoewel meer dan een kwart een paar Uggs bezit, heeft slechts 4 procent de hooggehakte, rood gezoolde Christian Louboutins in haar kast staan.

Onder de ondervraagden heeft 14 procent meer dan vijftig paar schoenen, 4 procent heeft er over de honderd.

Opvallend is dat 19 procent van de vrouwen geboren in de jaren 80 en 90 wel eens een paar schoenen kocht omdat zij ze bij een beroemdheid hadden gezien. Onder de oudere ondervraagden ligt dat percentage slechts op 2 procent, zo meldt Daily Mail.

Loonstrook

Daarnaast blijkt dat schoenkeuzes vooral gemaakt worden aan de hand van de hoogte van het salaris. Zo draagt een op de vijf vrouwen met een jaarloon van boven de 115.000 euro altijd hakken naar kantoor. Maar liefst 71 procent van de vrouwen die het met een jaarsalaris van onder de 30.000 euro moet doen, draagt nooit hakken naar haar werk.

Van de stiletto-dragende vrouwen neemt 43 procent geregeld een taxi, alleen om het feit dat ze dan gemakkelijker hakken kan dragen.

Nieuwe schoenen

Driekwart van de vrouwen shopt een tot vijf nieuwe paren per jaar en 42 procent koopt haar schoenen nooit online.