Door bij een product of menu te plaatsen hoelang het duurt om de desbetreffende voeding te verbranden, maken mensen gezondere keuzes.

Als er bij voedingsmiddelen enkel staat hoeveel calorieën het bevat, heeft dit veel minder effect op het maken van gezonde keuzes dan wanneer er bij een afbeelding van een hamburger bijvoorbeeld staat: '75 minuten grasmaaien'.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Texas Christian University, uitgevoerd onder 300 mensen tussen de 18 en 30 jaar, zo meldt Daily Mail.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die een menu ontvangen met daarop informatie over beweging, 15 procent minder eten dan de mensen die geen enkele tekst of uitleg bij hun menu krijgen.

Betekenis

Mensen die een menu ontvangen waarop het aantal calorieën staat, maar niet het aantal bewegingsminuten om deze calorieën te verbranden, blijken evenveel te eten als personen die hun menu krijgen zonder een enkele tekst of uitleg.

"Iedereen weet wat een stukje flink doorwandelen inhoudt", verklaart hoofdonderzoeker Ashlei James de ontdekking. "Terwijl ze veel minder betekenis kunnen geven aan het concept 'calorie'."