Bijna de helft van de vrouwen (45 procent) vindt het enger om in een bikini naar het strand te gaan dan zich voor het eerst uit te kleden voor een nieuwe minnaar. 

Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van Nivea.

Meer dan de helft van de vrouwen, 54 procent, maakt zich het meest zorgen om de omvang van de buik en 20 procent maakt zich druk om het hele lichaam.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de cosmeticafabrikant hield onder 3500 Britten tussen de 18 en 60 jaar, zo meldt de Daily Mail.

Sarong

Bijna 80 procent van de ondervraagde vrouwen draagt op het strand het liefst een sarong om hun lichaam te bedekken.  

Vrouwen van in de 20 maken zich voornamelijk druk om de omvang van hun borsten. Vrouwen van in de 50 maken zich daar minder druk om. De helft van de vrouwen zegt zich minder druk te maken om hun figuur nadat ze moeder werden.

Een vijfde van de vrouwen zegt zich alleen comfortabel te voelen in zwemkleding als ze zich lange tijd hebben kunnen voorbereiden. De ondervraagde mannen voelen zich in de regel wel zelfverzekerd en durven zich zonder meer te vertonen in een zwembroek.

Compliment

Verder zegt 47 procent van de ondervraagde mannen en vrouwen dat een compliment van hun partner over hun figuur wonderen doet voor een zelfvertrouwen. Ruim 37 procent krijgt ook graag een compliment van een vreemde.  

Meer dan 80 procent van de vrouwen zegt dat een compliment van een andere vrouw hen het meeste zelfvertrouwen geeft en 40 procent krijgt zo'n compliment het liefst van een vriendin.