Bijna 40 procent van de Britten slaat 's ochtends het ontbijt over, omdat ze het te druk hebben met het bekijken van e-mails, Facebook en Twitter. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Eén op de drie volwassenen controleert 's ochtends meteen zijn of haar e-mail en bijna een kwart logt meteen in op Facebook of Twitter.

Daardoor heeft bijna 40 procent geen tijd om te ontbijten, zo blijkt uit een onderzoek van een Brits merk van ontbijtproducten onder 2000 mensen. Dat meldt Female First

Ook zaken als kleding strijken, afwassen, de hond uitlaten en alvast het avondeten voorbereiden zijn voor veel mensen reden om het ontbijt over te slaan, zo blijkt uit het onderzoek.

Wakker zijn

Zo'n 20 procent geeft aan pas iets te kunnen eten als ze al een tijdje wakker zijn en ontbijten daardoor achter hun bureau, in de trein of in de auto.

Ongeveer 19 procent heeft alleen tijd voor een kop koffie of thee. Toch zegt 50 procent van de ondervraagden zich beter te voelen als ze wel thuis ontbijten. Zo'n 45 procent voelt zich zelfs productiever na een degelijk ontbijt.