De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston heeft niet meer het meest invloedrijke kapsel in de televisiewereld. Ze is verslagen door de korte coupe van Anne Hathaway in onder andere Les Miserables. 

Dat blijkt uit een enquête van Britse haarexperts en Universal Studios onder 1.000 respondenten. De Amerikaanse actrice knipte haar bruine lokken speciaal af voor de film Les Miserables (2012), waarin ze een alleenstaande moeder speelt die noodgedwongen in de prostitutie terechtkomt.

Hoewel Hathaway aangaf dat ze ontroostbaar was na de knipbeurt, wordt haar korte kapsel door de modewereld omarmd. Tijdens de uitreiking van verschillende awards de afgelopen maanden, waren alle ogen op haar haardracht gericht, zo meldt Daily Mail.

Jennifer Aniston

Het lange, krullende haar van Jennifer Aniston in de film Along Came Polly (2004) eindigde op de tweede plaats. Een derde plaats is er voor het opgestoken kapsel van Audrey Hepburn in de film Charade (1963). Victoria Lake’s kapsel in The Blue Dahlia (1946) werd vierde, gevolgd door de roodharige bob van Molly Ringwald in de klassieke komedie The Breakfast Club (1985).

Inspiratie

Uit de enquête komt eveneens naar voren dat een op de tien vrouwen haar kapsel verandert omdat ze geïnspireerd is geraakt door een filmkarakter. "Een film kan mensen inspireren op verschillende gebieden, waaronder hun uiterlijk", aldus sterrenkapper Charles Worthingston.

"De veelzijdigheid van Jennifer Aniston haar kapsel spreekt veel mensen aan, terwijl er eigenlijk niets boven het glamour kapsel gaat van Audrey Hepburn."