Twintig procent van de moeders die omwille van de kinderen zijn gestopt met werken hebben daar spijt van, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder 1.367 thuisblijvende moeders.

Een vijfde van de ondervraagde moeders zou liever zijn blijven werken als ze tijd terug konden draaien, zo blijkt uit een onderzoek van VoucherCodesPro.co.uk, zo meldt Female First

Bijna 90 procent van de thuisblijvende moeders denkt dat ze dingen gemist hebben door niet langer buiten de deur te werken. Zo’n 87 procent vindt het jammer dat ze geen deel mee uitmaken van het professionele leven en de sociale activiteiten die daar bij horen.

Salaris

De helft mist het contact met collega’s en 48 procent mist de kansen die hun carrière bood. Tweederde mist het salaris en het afwisselende leven. 

Zo’n 57 procent zou een aantal andere keuzes maken als ze de tijd konden terugdraaien. Een vijfde was liever blijven werken en de rest zou helemaal niks veranderen.  

Een derde van de vrouwen zegt dat ze, als ze nu mochten kiezen, liever wat later in hun leven moeder hadden willen worden.