Modeontwerper John Galliano mag de jurk van Moran Mazor, de zangeres die Israël in mei op het Eurovisie Songfestival zal vertegenwoordigen, niet ontwerpen.

Mazor had verschillende internationale en Israëlische modeontwerpers benaderd met de vraag een jurk voor haar optreden te ontwerpen. Galliano had laten weten geïnteresseerd te zijn.

De Israel Broadcasting Authority (IBA) heeft echter gezegd dat de zangeres absoluut niet in een creatie van Galliano mag optreden, zo meldt de Israëlische krant Ha'aretz.

De IBA zendt het Songfestival uit en is bovendien de sponsor van Mazor. Mazor zal zich dan ook bij de beslissing van de IBA neer moeten leggen.

Pillen

John Galliano werd in 2011 veroordeeld voor antisemitische uitlatingen, waarop hij ontslagen werd bij Dior. Hij heeft zich sindsdien gedistantieerd van zijn uitspraken en zijn verontschuldigingen aangeboden.

Hij verklaarde regelmatig absoluut geen racist te zijn en zei dat zijn uitspraken een gevolg waren van een combinatie van alcohol en pillen.

Malmö

Toch zal Mazor het zonder Galliano moeten doen in Malmö, waar in mei de 58e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Nederland wordt vertegenwoordigd door zangeres Anouk.