Ontwerpers experimenteren volop met oogmake-up

Bij veel ontwerpers is het bovenste ooglid deze zomer het favoriete werkterrein. Er wordt volop gespeeld met grootte, textuur, vorm en kleur, waarbij verschillende versies van de zogeheten winged cat eyes worden gecreëerd.

De 'winged' oogmake-up is al een paar jaar te zien, maar dit seizoen in meer experimentele vormen.

De meest opvallende 'vleugels' zijn te zien bij het Franse modehuis Dior. Het bovenste ooglid is opgemaakt met glinsterende oogschaduw in ongewoon felle technotinten, aangezet met fonkelende Swarovski-kristallen.

Kristallen

Wie de Dior-vleugels na wil maken moet genoeg tijd uittrekken, vertelt Pat McGratch, de make-up director die de make-up voor Dior verzorgde. "Ik begon ’s ochtends om 8.30 uur met het aanbrengen van de kristalparels en de 55 meisjes waren aan het begin van de middag maar net op tijd klaar voor de show."

Eyeliner

Ook bij de Amerikaanse ontwerper Anna Sui is de duidelijke vleugelvorm te zien, maar deze vormt een scherp contrast met de show van Dior. Ze zijn uitgewerkt in een gedurfde cat eye met blauwe en zwarte eyeliner.

Het Italiaanse modelabel Versus toont cartooneske kattenogen, terwijl Miu Miu en Givenchy het elegant houden in combinatie met een bruine oogschaduw. 

Grafische kunst

Bij het Franse modehuis Louis Vuitton maken de make-upartiesten ook dankbaar gebruik van het bovenste ooglid. De glanzende perzikkleurige oogschaduw in combinatie met zwarte eyeliner op de onderste oogleden vormen een knipoog naar de grafische kunst, een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor de show.

Lees meer over:
Tip de redactie