Als het aankomt op favoriete lichaamsdelen, dan zijn Britse vrouwen het gelukkigst met hun benen. Daarentegen wordt de buik het liefst verborgen gehouden.  

Dat blijkt uit onderzoek van een Britse modewebsite waarin 5.000 vrouwen werd gevraagd naar hun favoriete en minst favoriete lichaamsdelen. 47 procent van de vrouwen geeft aan dat ze het meest tevreden zijn met hun benen. Daarnaast is ook maar liefst 42 procent blij met haar billen.

18 procent van de ondervraagde vrouwen geeft zelfs dat ze zich zo kleedt, om te pronken met haar achterwerk, dat meldt Daily Mail.

Love handles

Een lichaamsdeel waar de Britse vrouw duidelijk minder blij mee is, is de buik. 29 procent van de ondervraagden zegt daarnaast de zogeheten love handles goed te verbergen onder de kleding. De angst voor love handles is het grootst in Manchester en Glasgow met 38 procent. In Liverpool ligt dit percentage zelfs op 44 procent. 

Naast de love handles zijn ook de dijen niet populair onder de Britse vrouwen. 28 procent geeft dit aan als minst favoriete kenmerk. In Londen en Leeds ligt dit percentage iets hoger met respectievelijk 31 en 34 procent.

Rug

Behalve de benen, wordt door 29 procent van de vrouwen uit de Britse stad Preston ook de rug genoemd als favoriete lichaamsdeel. Dat is aanzienlijk hoger dan het landelijke gemiddelde dat op 14 procent ligt. In Leeds is de rug het minst populair met slechts 8 procent.