Leggings voor mannen, bekend onder de naam meggings, zijn in de Verenigde Staten verkozen tot de meest gehate modetrend van 2012.

Dat blijkt uit een enquête van een website met kortingscoded onder meer dan 2.000 modebewuste Amerikanen. Maar liefst 57 procent noemt de megging de ergste 'trend' van 2012, dat meldt Daily Mail.

Op de tweede plaats staat met 53 procent een outfit die van top tot teen bestaat uit dierenprint. De onesie, een pyjama die uit een stuk bestaat en afgeleid is van de babyromper, eindige op de derde plaats met 49 procent.

Lelijke kledingstukken 

Aan de respondenten werd ook gevraagd of ze een van deze trends zelf wel eens hebben gedragen. Verrassend geeft 56 procent toe dat ze minimaal één van deze trends ooit hebben gedragen, omdat ze de kledingstukken cadeau hadden gekregen. De reden om het kledingstuk te dragen ondanks dat ze het lelijk vonden, is omdat ze dachten dat ze dan trendy waren.

Andere modetrends in de top-10 staan, zijn de brillen zonder glas, denim op denim, haarbanden om het voorhoofd en plateau slippers.

De megging is dan wel verkozen zijn tot de meest gehate trend van 2012, sterren zoals Justin Bieber, Lenny Kravitz en Russel Brand worden er nog regelmatig gespot.