Vrouwen vinden het niet zo erg als hun man vreemdgaat. Dat is althans de uitkomst van een onderzoek onder 2.958 leden van een online datingsite voor mensen met een partner, die op zoek zijn naar een affaire.

Op de vraag wat het ergste is wat de partner haar kan aandoen, staat vreemdgaan bij vrouwen die de bewuste datingsite bezoeken niet eens in de top vijf, zo blijkt uit het onderzoek van de website VictoriaMilan onder 1.075 vrouwelijke en 1.883 mannelijke leden.

Het ergste vergrijp is volgens 33,7 procent van de ondervraagde vrouwen 'agressief zijn of geweld gebruiken', op de voet gevolgd door 'me kleineren' (27,7 procent). 

Verslaving

Ook het niet steunen in ambities (8,8 procent), gedwongen seks (7,6 procent) en alcohol- of drugsverslaving (zeven procent) zijn volgens de ondervraagde vrouwen erger dan vreemdgaan. Slechts 6,7 procent van de vrouwen noemt dit als het ergste wat haar man haar kan aandoen. 

Ook de mannen vinden over het algemeen een vreemdgaande partner niet het ergste vergrijp dat mogelijk is. Maar bij de man behoort het met 17,3 procent wel tot de drie ergste dingen.

Hiermee scoort vreemdgaan bij de mannen een derde plek na 'agressief zijn of geweld gebruiken' (30,2 procent) en 'weigeren om seks te hebben' (20,7 procent).