Sieraden gemaakt van moedermelk blijken de nieuwste trend onder moeders te zijn. Op Etsy.com, een marktplaats voor huisnijverheid, worden de hangers van 'geplastificeerde' moedermelk al aangeboden.

Volgens Allicia Mogavero van de winkel Mommy Milk Creations zijn de sieraden enorm populair en kan ze de orders "amper aan", zo vertelt ze aan de Daily Mail

Mogavero, zelf moeder van een driejarige, vraagt klanten twee eetlepels moedermelk op te sturen in een afgesloten plastic zak.

Vervolgens 'plastificeert' ze de melk en vormt ze deze om tot miniatuurharten, manen, sterren, voetjes of handjes. Daarna wordt de hanger voorzien van een transparante harslaag en eventueel bevestigt aan een bijpassende ketting. 

Armband

Mommy Milk Creations verkoopt ook bedels die geschikt zijn voor aan een armband. De sieraden met moedermelk kunnen worden geleverd met een kindernaam of een speciale boodschap.

Mogavero laat weten dat de kleur van de hanger afhangt van de sample die ze toegestuurd krijgt. Geen enkele bedel is hetzelfde. De ontwerpster rekent een kleine 50 euro voor een kleine  bedel en tot 96 euro voor een hanger met bijpassende ketting.

Zeep

Op de blog Baby Center kunnen de bedels op positieve reacties rekenen. Op Etsy.com wordt echter ook zeep verkocht gemaakt van moedermelk en dat wordt op de blog veel minder gewaardeerd en zelfs als 'vies' beschreven.