Vrijgezellen vaak nerveus voor eerste afspraakje

Een eerste afspraakje zorgt bij veel mensen voor zenuwen. Bijna een derde is nerveus voor zo'n nieuwe ontmoeting.

Dit blijkt uit onderzoek van een fabrikant van mentholsnoepjes onder 2150 Britten boven de 18 jaar.

14 procent van de mannen en 16 procent van de vrouwen weet soms niet wat ze moet zeggen tijdens een eerste date, waardoor een ongemakkelijke sfeer ontstaat en de kans op een tweede date aanzienlijk kleiner wordt. 

Een derde van de vrouwen is vooral bang er rood of bezweet uit te zien, zo meldt Daily Mail.

Uit de enquête blijkt ook welke blunders vrijgezellen vanwege de zenuwen maken. 8 procent van de mannen heeft weleens de verkeerde naam gezegd op een eerste date, 2 procent geeft toe wel eens te zijn gevallen uit nervositeit.

Voorbereidingen

Om minder zenuwachtig te zijn, drinkt een derde van de mannen een paar drankjes om meer zelfvertrouwen te krijgen. Bij 44 procent van de vrouwen helpt een goede outfit tegen de zenuwen. Ook gaan sommigen naar de sportschool of eten ze alvast iets voorafgaand aan de date.

19 procent van de vrouwen geeft overigens toe hun date van te voren te checken op sociale netwerken als Facebook. Van de mannen bekijkt 22 procent het profiel van hun 'date'.

Via vrienden

Uit het onderzoek wordt ook duidelijk waar vrijgezellen hun date gevonden hebben. Meer dan de helft van de respondenten heeft iemand via vrienden ontmoet.

De werkplek en uitgaansgelegenheden blijken ook populair. Slechts 12 procent ontmoet iemand online.

Lees meer over:
Tip de redactie