Na online daten en speeddaten is er een nieuwe manier van daten op komst. Vrijgezellen kunnen de ware nu ook via feromoonfeesten vinden.

De feesten zijn al populair in de Verenigde Staten en komen binnenkort wellicht naar Nederland. De aanleiding hiervoor is recent onderzoek naar feromonen, hormonen die worden afgegeven via de huid. Hierin wordt gesuggereerd dat mensen, net als dieren, aangetrokken worden tot feromonen van mensen bij wie we het beste passen, zo meldt Daily Mail.

Vóór aanvang van het feest krijgen vrijgezellen een wit t-shirt waar ze drie nachten in moeten slapen. Het wordt afgeraden om deodorant te gebruiken of knoflook en ui te eten.

T-shirt uitkiezen

Vervolgens moet de deelnemer het shirt in een zak stoppen en bij het feest op een tafel leggen. Feestgangers kunnen aan alle shirts ruiken en er één uitkiezen die volgens hen lekker ruikt. De eigenaar van het shirt wordt er vervolgens bij gezocht, zodat een ontmoeting kan plaatsvinden.

Volgens Judith Prays, oprichtster van de feesten, zagen zes koppels elkaar weer na een feest en liep één paar zelfs uit op een vaste relatie.