Vrouwen gaan steeds verder voor ultieme schoonheid. Zo is een van de nieuwste trends op beautygebied een speciale ‘facial’ voor de vagina.

De zogeheten vajacial is het antwoord op ingegroeide haren en rode bultjes die sommige vrouwen ervaren na het waxen. De behandeling kalmeert en verfraait de huid rondom de vagina.

Een waxbar in San Fransico die de beautybehandeling voor de vagina aanbiedt, zegt dat de vraag naar de vajacial de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Sinds de start van de behandeling in 2010 constateerde de salon een stijging van 30 procent, aldus Daily Mail.

Papayamasker

Bij de Amerikaanse wax bar bestaat de behandeling uit een masker op basis van papaya enzymen, een reiniging en een het verwijderen van ongewenste haren met een pincet. De behandeling duurt in totaal vijftig minuten.

Ook in andere salons wordt de behandeling aangeboden, maar onder onder andere namen. Zo noemt een New Yorkse waxbar het Peach Smoothie.

Alexics Wolfer, redacteur van een Amerikaanse beautywebsite, laat aan ABC News weten dat vajacial, en alle varianten daarop, voortkomt uit de drang van bepaalde vrouwen om alles tot in de laatste details aan zichzelf te verbeteren.

Beautyrituelen

Het is niet voor het eerst dat een niet voor de hand liggende beautybehandeling het goed doet. Zo zijn sommige Britse vrouwen fan van stierensperma voor glanzend haar.