Het Amerikaanse warenhuis Macy's vergat per ongeluk een cijfer bij een ketting ter waarde van omgerekend 1170 euro, die als 'superaanbieding' voor 37 euro in de catalogus staat.

Het was de bedoeling dat de ketting, van zilver en 14-karaats goud ingelegd met diamanten, voor 374 euro verkocht zou worden, maar het warenhuis vergat per ongeluk het laatste cijfer toe te voegen in de catalogus, die in Amerika huis-aan-huis is verspreidt.

Toen het warenhuis de fout ontdekte, zijn alle nog lopende bestellingen geannuleerd. Maar een aantal snelle klanten kon de aanbieding niet aan zich voorbij laten gaan.

Macy's wil niet zeggen hoeveel mensen de ketting hebben kunnen kopen voordat de bestellingen werden geannuleerd.

Lange rij

Robert Bernard uit Texas zag de fout in de catalogus en besloot naar de dichtstbijzijnde winkel te gaan om te kijken of ze er daar dezelfde prijs voor vroegen. Daar trof hij een rij van mensen aan, waarvan de laatste man voor Bernard alle kettingen die er nog waren opkocht.

Bernard bestelde de ketting uit de catalogus en kreeg een aantal dagen later een bericht op zijn voicemail van een woordvoerder van het warenhuis, dat ze een fout hadden gemaakt en zijn bestelling zou worden geannuleerd, zo meldt Daily Mail.

Op de voicemail stond ook dat degenen die de ketting in de winkel hebben weten te bemachtigen, geluk hebben gehad.