De Italiaanse belastingdienst heeft modehuis Dolce & Gabbana veroordeeld tot een boete van ruim 343 miljoen euro. Een hoger beroep van de ontwerpers werd verworpen.

Het vonnis bevestigt een eerder vonnis van november 2011. Domenico Dolce en Stefano Gabbana kunnen opnieuw in beroep gaan, waarna de zaak nogmaals beoordeeld zal worden. Dat meldt WWD.com.

Tegelijkertijd loopt er in Milaan nog een tweede rechtszaak van de Italiaanse belastingdienst tegen de ontwerpers. Beide zaken komen voort uit hetzelfde onderzoek.

Luxemburg

De ontwerpers zouden in 2004 de belasting ontdoken hebben toen ze hun eigen labels verkochten aan Gado, een bedrijf in Luxemburg dat eveneens op hun naam stond. Ze kregen voor deze kwestie een boete van 416 miljoen euro.

In april 2011 werden de ontwerpers door de rechter vrijgesproken van alle beschuldigingen, maar een hogere rechter besloot in november van dat jaar dat het tweetal wel moest betalen. Dat vonnis is nu bevestigd, al is het te betalen bedrag nu beduidend lager.

Vrijspraak

Van een tweede zaak, waarbij de ontwerpers werden beschuldigd van belastingontduiking voor een bedrag van 200 miljoen euro, werden ze door de rechter vrijgesproken.

Dolce en Gabbana hebben de beschuldigingen altijd ontkend.