Vanaf augustus verkoopt de winkelketen WE Fashion kleding die is gemaakt van oude, afgedankte kleding. De versleten kleren worden sinds een jaar in de winkels van de keten verzameld.

Een jaar geleden startte de keten onder de noemer WE Recycle met het inzamelen van afgedankte kleding in haar Nederlandse winkels. In augustus introduceert de moderetailer de eerste twee producten die gemaakt zijn met vezels van gedragen kleding.

De keten werkt bij dit project samen met Recycle-Movement (RE-MO), innovatiecentrum Texperium en Agentschap NL. Het project is een eerste stap naar het volledig recyclen van producten, waarmee de keten wil bijdragen aan een beter milieu.

Creativiteit

"Samen met RE-MO laten wij zien dat je met een beetje creativiteit en anders denken over het productieproces hele mooie nieuwe kleding kunt maken. Op deze manier belasten wij het milieu minder en zorgen wij ervoor dat hoogwaardige textielvezels niet verloren gaan in minderwaardige producten, zoals bijvoorbeeld isolatiemateriaal of, nog erger, in de vuilverbranding terecht komen", aldus Wouter Kolk, CEO van de keten.

De twee gerecyclede kledingstukken, een trui en een vest voor mannen, zullen te koop zijn in winkels van de keten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.