Elk seizoen raakt een ontwerper wel geïnspireerd door een tijdperk. Aankomend zomerseizoen zijn het de jaren zestig die een comeback op de catwalk maken.

Marc Jacobs laat zich voor het Franse modehuis Louis Vuitton inspireren door kunstenaar Daniel Buren en brengt een ode aan de jaren zestig.

De modellen, als tweelingen naast elkaar opgesteld, dragen gestrikte banden om het hoofd en hebben geel, groen, bruin en zwart met wit geblokte jassen aan met rechte knielange rokken.

Verder toont de voorjaarscollectie veel korte rokjes, hooggesloten jurkjes met pofmouwen, transparante elementen, pailletten, korte jumpsuits en lange jurken met V-hals.

Popart

Italiaans modehuis Prada geeft het beroemde madeliefje van Andy Warhol een boost door deze vergroot op jurken en jassen te borduren.

Het ultieme popart gevoel is te zien bij Moschino en Marni. Ontwerpster Consuelo Castiglioni presenteert voor het Italiaanse modehuis vooral een collectie met vakverdelingen, stevigheid en elegantie.

De vormen gaan terug naar de pure essentie en de magie van het bewegen. De kleding showt een mix van plooien, peplums, plissés en ruches, naast bloemenprints, shirts met korte mouwen en bijpassende broeken als uniformen.

Hoe te dragen

Strepen en blokken zijn het codewoord voor dit zomerseizoen. Bij een iets breder figuur zijn strepen in de lengte erg mooi. De outfit krijgt meer cachet door een opvallende bril of hoed. Houd de look verder simpel.