Tijdens de dertiende editie van ‘National Cleavage Day’ in Groot-Brittannië werden 1.000 Britse vrouwen gevraagd naar hun perceptie van het perfecte decolleté. De Engelse presentatrice Holly Willoughby gooide wederom hoge ogen met haar boezem.

Ter ere van deze dag vroeg een bekend lingeriemerk de vrouwen naar hun visie op de mooiste halsuitsnijding. Om een duidelijk beeld te scheppen, kregen de deelnemers de keuze uit bekende Britse vrouwen en hun borsten.

Voor de tweede keer op rij won de presentatrice Holly Willoughby de titel ‘Decolleté van het Jaar’. De 52-jarige tv-persoonlijkheid Carol Vorderman staat op een tweede plaats, gevolgd door zangeres Cheryl Cole, aldus Daily Mail.

Ronde borsten

Volgens de vrouwen begint het perfecte decolleté 15 centimeter onder de kin en mag het gedeelte ontblote borst niet groter dan vijf centimeter zijn. Meer dan 58 procent vindt dat, om een mooi decolleté te verkrijgen, de vrouw mooie ronde borsten moet hebben.

Van de ondervraagden voelt 40 procent zich zelfverzekerd genoeg over haar decolleté om deze dagelijks te laten zien. Eén op de vier vrouwen toont haar voorgevel liever niet, terwijl 34 procent haar borstpartij alleen in het weekend toont.

Op 31 maart wordt wereldwijd ‘National Cleavage Day’ gevierd.