Een New Yorkse modeontwerpster beschuldigt Yoko Ono van plagiaat. Volgens Haleh Nematzadeh heeft Ono ontwerpen van haar hergebruikt in de collectie voor Opening Ceremony.

De collectie voor het populaire merk, volgens Ono een ode aan haar vermoorde geliefde John Lennon, is geïnspireerd op fetisj-kleding.

De herencollectie, genaamd Fashion For Men 1969-2012, bestaat onder andere uit dij-hoge laarzen, doorzichtige shirts en broeken met een handafdruk op het kruis.

In de mannencollectie van Nematzadeh zit een afdruk van een hand op precies dezelfde plek. De ontwerpster beweert dat Ono's ontwerpteam haar schetsen heeft gezien en deze zonder toestemming heeft overgenomen, zo schrijft de Daily Mail.

Lichaam

De collectie van de 80-jarige Ono is gebaseerd op een boek met hand geïllustreerde tekeningen die de Japanse vredesactivist op haar trouwdag presenteerde aan haar man.

"Het boek is een hommage aan zijn lichaam", aldus Ono. "Ik was geïnspireerd om de Fashion for Men-collectie te creëren, verbaasd dat mijn man er zo goed uit zag. Ik vond het jammer dat we geen kleding konden maken om zijn sexy lichaam te kunnen benadrukken."

Nematzadeh denkt hier duidelijk anders over en heeft een juridisch proces in gang gezet. Ono heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.