De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz lanceert een nieuwe collectie die is geïnspireerd op de stijl van topmodellen Joan Smalls, Daphne Groeneveld, Lindsey Wixson en Liu Wen.

De vier modellen zijn ook te zien in de campagne voor de collectie, die vanaf april in de winkels van de keten ligt, zo meldt de Britse Vogue. De kledingstukken bevatten elementen uit de persoonlijke stijl van de modellen.

"De kleding is flatteus en kan altijd gedragen worden", aldus Smalls. "Ik ben dol op de kleren die ik draag in de campagne."

Jack

De lijn omvat onder meer een zwart leren jack, een kanten minirok en jeans shorts. Daarnaast zijn er tal van accessoires, zoals enkellaarzen met een lage hak, een leren halsketting, een hoed en een tas.

"Iedere vrouw moet een leren jack in haar garderobe hebben", zegt Wen. "Het jack uit deze collectie is fantastisch, het past bij me en het is iets wat ik elke dag wil dragen."

"Ik ben blij dat ik aan deze collectie meewerk, samen met deze geweldige vrouwen", voegt Groeneveld er aan toe. "Deze collectie heeft stukken die voor iedere garderobe geschikt zijn. Ze zijn goed te combineren en zien er mooi uit."