De afgelopen dagen is de toeristische interesse in Cyprus flink gedaald. De zoekresultaten op vakantiewebsite Zoover laten een daling van gemiddeld 65 procent zien.

Op de website oriënteren dagelijks zo’n 2500 potentiële vakantiegangers zich op een vakantie naar Cyprus. De afgelopen week liep dat terug tot slechts 750 tot 1000.

Dit terwijl Cyprus in de weken ervoor juist kon rekenen op zo’n 20 procent meer interesse als in dezelfde periode vorig jaar.

De reden van de terugloop laat zich raden volgens de website: "Toeristen hebben behoefte aan een onbezonnen vakantie. Mogelijke invloeden van economische problemen of onlusten geven een onbehagelijk gevoel waar we zeker in vakantietijd niet op zitten te wachten."

Pafos

De populairste bestemmingen op het Griekse deel van Cyprus zijn Pafos en Ayia Napa. Deze bestemmingen laten de grootste daling zien.

Ook de interesse in het Turkse gedeelte van Cyprus wordt beïnvloed door de crisis op het Griekse deel. Met gemiddeld 40 procent minder interesse in bijvoorbeeld Kyrenia lijken ook de Turks Cyprioten het in de portemonnee te gaan voelen.