Deze zomer maken kapsels uit het verleden een rentree op de catwalk. Wel zijn ze voorzien van een modern jasje uit de 21e eeuw.

Elk jaar zijn er kapsels die modern met vintage combineren, maar nog nooit waren ze zo massaal aanwezig als dit jaar. Veel modehuizen laten zich inspireren door kapsels uit het verleden en geven er hun eigen moderne draai aan.

Bob

Zo kiest Clements Ribeiro voor de bob uit de jaren veertig. De kammen aan de voorkant doen denken aan de kapsels van vrouwen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het modehuis geeft er een moderne twist aan door de bob niet te perfect uit te voeren.

Ook bij Moschino zijn er retroroots met suikerspinachtige kapsels. Ze hebben de hoogte en het volume van de kapsels uit de jaren zestig, maar zijn op een moderne manier zacht en aaibaar.

"Het haar beweegt. Dat is het verschil tussen toen en nu", vertelt Sam McKnight, internationaal ambassadeur van een groot kappersmerk.

Waves

Bij het jongere zusje van Moschino, Moschino Cheap&Chic, voeren jaren zeventig invloeden de boventoon met extreme waves. Voor dit kapsel zijn per model drie assistenten nodig. Eerst om in het hele haar vlechtjes te maken en daarna er weer uit te halen.

Volgens McKnight is het niet vreemd dat modehuizen zich laten inspireren door het verleden. "De haarsilhouetten uit deze periodes zijn zo sterk en opvallend dat ze nog steeds eyecatchers zijn. Echte moderne klassiekers."