Eten met vrienden of in een restaurant is voor veel mensen de reden om ongezond of te veel te eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek onder 2.000 mensen die proberen af te vallen.

Bijna 40 procent van de ondervraagden geeft toe te zondigen als ze in een restaurant eten en 21 procent zegt zich niet aan het dieet te houden als ze samen met vrienden eten.

Ze nemen dan toch een toetje, drinken meer alcohol en kunnen snacks niet weerstaan, zo blijkt uit het onderzoek dat werd gehouden door een merk van afslankpillen.

Begrip

Ruim een kwart van de ondervraagden stelt dat hun vrienden meestal maar weinig begrip hebben voor hun afslankpogingen. Ze vinden dat ze onder psychologische druk staan om gewoon mee te eten met de rest.

Zo’n 28 procent bezwijkt op het werk voor de diverse snacks die door collega’s worden uitgedeeld.

"Uit eten gaan is gezellig, maar gebruik het niet als een excuus om te stoppen met een dieet", zegt voedseldeskundige Helen Bond in de Daily Mail. "Zorg dat je veel water drinkt tijdens de maaltijd. Daardoor eet je minder."

Ze adviseert om vrienden thuis uit te nodigen. "Maak dan het eten zelf klaar", zo zegt Bond. "Dan weet je precies wat er in zit en zo kun je je toch aan je dieet houden."