Verkeerd of te weinig eten tijdens de lunch en vervolgens ’s middags veel snacken is de belangrijkste oorzaak voor gewichtstoename, zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Bijna de helft van de Britten geeft toe verkeerd of te weinig te eten tijdens de lunch en heeft daardoor de hele middag zin in snacks, zo blijkt uit een onderzoek dat een Britse keten van bakkerijen hield onder 2.000 mensen.

Kantoor

Mensen die in een kantoor werken lunchen het slechts. Ruim 30 procent heeft twee uur na de lunch alweer honger en 35 procent grijpt daardoor ’s middags vaak naar een snack. Van de mensen die niet in een kantoor werken is dat slechts 14 procent.

Door al die snacks komen de ondervraagde mensen behoorlijk aan. De mannen werden in een jaar 2,6 kilo zwaarder en de vrouwen ruim 2,8 kilo. Daarnaast geeft 25 procent toe zich vaak moe en uitgeblust te voelen door het slechte eten en de snacks.

Chocolade

Gemiddeld eten de Britten zo’n twee snacks per dag. Zo’n 30 procent van de ondervraagden eet drie snacks per dag en van de vrouwen eet 13 procent zelfs elke dag vier snacks. Koekjes zijn met 42 procent het populairst, gevolgd door chocolade, chips en taart.

"Als mensen een betere, gezondere en bevredigende lunch zouden eten, zouden ze minder snel weer honger krijgen", zo zegt voedseldeskundige Dr. Sarah Brewer tegen Female First. "Ze zouden dan ook veel minder trek in allerlei ongezonde snacks hebben. Dat voorkomt gewichtstoename en houdt de energie op peil."

"Snacks zitten vol suiker en verzadigd vet", zegt Simon Staddon van The Village Bakery. "Ze hebben een slechte invloed op je bloedsuikerniveau en je wordt er dikker van."