De gemiddelde man liegt maar liefst drie keer per dag, oftewel ruim duizend keer per jaar. Vrouwen liegen echter gemiddeld maar één keer per dag. Dat blijkt althans uit een nieuw Brits onderzoek.

Slechts vijf procent van de deelnemers vertelt helemaal nooit een leugen, zo blijkt uit een onderzoek onder 2.531 volwassen Britten dat werd uitgevoerd door de koopjeswebsite HushHush.com.

Ruim de helft van de mannen geeft toe drie keer dag een leugen te vertellen, zo schrijft de Daily Mail. Zo’n 14 procent liegt zelfs meer dan vijf keer per dag. Van de vrouwen zegt 57 procent dat ze één keer per dag liegen en 17 procent beweert drie keer per dag een leugen te vertellen.

Emoties

Vrouwen blijken het vaakst over hun emoties te liegen. Zo’n 27 procent zegt regelmatig ‘Het gaat goed’, terwijl dat dan helemaal niet zo is. Van de mannen zegt 45 procent vaak te liegen over iets wat ze hadden moeten doen maar niet gedaan hebben.

Ruim 70 procent geeft toe regelmatig te liegen tegen familie, vrienden en collega’s om de ander z’n gevoelens te sparen.

Werk

Zo’n 31 procent van de ondervraagden liegt vaak op het werk, 27 procent liegt tegen de partner of familie en 22 procent liegt tegen vrienden. Dat laatste doet 45 procent van de mannen en slechts 9 procent van de vrouwen met enige regelmaat.

Van de vrouwen voelt 62 procent zich schuldig om een leugen, van de mannen slechts 23 procent. Ruim de helft van de mannen zegt te liegen om het leven makkelijker te maken en 71 procent van de vrouwen doet het om hun ware gevoelens te verbergen.