Japan is met haar geisha’s, rituelen en kleding al jaren een grote bron van inspiratie voor ontwerpers voor de lente- en zomercollecties.

Deze zomer geen kaftans en fladderende jaren '70 rokken maar inspirerende invloeden uit het Verre Oosten en vooral Japan. De traditionele kimono is goed voor tal van variaties op het thema voor modehuizen als Etro, Emilio Pucci, Prada en Haider Ackermann.

De collectie van het Italiaanse modehuis Prada ademde Japan, wat te zien was in kimono's, kleding in origamivorm, gecombineerd met typisch Japans schoeisel. De Japanse vormen en de sfeer van geisha's waren de rode draad in de collectie.

De show opende met een stijve hooggesloten zwarte satijnen jurk, wat de toon zette voor de rest van de ontwerpen. Denk aan scherpe mouwen, nostalgische kraagjes, inktzwarte revers en omslagtunieken.

Hoe te dragen

Kimono’s zijn een hot item dit spring seizoen dus investeer in een top of wikkelvest met een Japanese touch. Stijl je look mooi af met een pantalon of rok in een effen kleur of als je liever voor meer opvallend gaat combineer je top met een kleurrijke printbroek, mits wel in een matching motief.