Ouders maken steeds meer foto’s en filmpjes van hun kinderen. Eén op de acht maakt zelfs meteen een account aan voor hun nieuwe baby op Facebook of Twitter.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.000 ouders door een Britse keten van elektronische apparatuur, zo schrijft de Daily Mail. Vier procent van ouders maakt zelfs al een account aan tijdens de zwangerschap en plaatst daarop echofilmpjes en foto’s van de groeiende buik.

Online

Negen procent van de Britse ouders maakt meteen na de geboorte foto’s van hun baby, nog voor het kindje is gewogen. Gemiddeld maken ouders tijdens de eerste dag 14 foto’s. Bijna 20 procent van de ouders zet die foto’s binnen een kwartier online.

De helft van de ouders zet binnen 24 uur na de geboorte een foto van hun baby online. Familie en vrienden zien de nieuwe baby daardoor in 65 procent van de gevallen eerder online dan in het echt.

Filmen

Bijna 50 procent van de ouders van 60 jaar en ouder vindt het jammer dat er vroeger minder mogelijkheden waren om opgroeiende kinderen te fotograferen of filmen. Zo’n 60 procent van hen vindt het jammer dat ze niet meer foto’s en filmpjes van hun opgroeiende kinderen hebben.