Werknemers vinden horecagelegenheden niet geschikt als werkplek. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Een gebrek aan privacy (72 procent), lawaaierige cafébezoekers (70 procent) en onvoldoende veiligheid voor eigendommen (70 procent) zijn de top drie redenen van ergernissen onder mensen die wel eens in een horecagelegenheid proberen te werken.

Dit blijkt uit een onderzoek van Regus, een specialist op het gebied van flexibele werkplekoplossingen, onder 26.000 zakenmensen in meer dan 90 landen.

Cappuccino

Hoewel werken met een flinke mok cappuccino en iets lekkers erbij niet verkeerd klinkt, vinden werknemers een café niet de ideale werkplek.Het is geschikt om e-mails te versturen of bij te praten met een collega, maar de respondenten benadrukken dat de horeca nooit de standaard wordt.

Vergaderen

Het is namelijk geen productieve omgeving, het is niet beveiligd en bovendien zien ze het niet als professioneel. 68 procent zegt dat achtergrondlawaai de productiviteit in de weg staat en 63 procent vindt de trage en onbetrouwbare internetverbinding een nadeel.

Meer dan de helft (57 procent) vindt cafés geen geschikte plek voor vergaderingen met klanten.