Shampoo's in hotels, maar ook kruiden in restaurants worden vaak schaamteloos mee naar huis genomen.

Zo blijkt uit een poll van een Brits paintballbedrijf onder 1.000 volwassenen, over wat zij meenemen zonder zich ervoor te schamen of zich er schuldig over te voelen. Maar liefst 93 gaat voor het uitchecken door de hotelkamer om te kijken of ze dingen mee naar huis kunnen nemen.

88 procent vindt het oké om in te loggen op het netwerk van de buren wanneer deze niet met een wachtwoord is beveiligd. Meer dan de helft geeft toe kruiden uit een restaurant mee te hebben genomen en meer dan eenderde neemt weleens een bierglas mee naar huis na een avondje in de kroeg.

Supermarkt

Ook met fruit in de supermarkt wordt gesjoemeld, een op de tien geeft aan weleens een extra appel in de zak te hebben gedaan na het wegen. Bij Ikea en soortgelijke winkels zijn pennen en potloden populair, 8 procent neemt deze mee.

Op kantoor worden ook regelmatig pennen, maar ook enveloppen en notitieblokken in eigen zak gestoken, meer dan een kwart zegt dat regelmatig te doen. Daarnaast pakt een kwart met alle liefde de theezakjes van een collega, zo meldt Daily Mail.