AMSTERDAM - Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar toch slaat de helft van de mensen het regelmatig over. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Dat schrijft Female First. Bijna 70 procent van de Britten zegt ’s ochtends te weinig tijd te hebben om te ontbijten, zo blijkt uit een onderzoek dat zuivelmerk Lactofree hield onder 5.000 volwassen mensen.

Zo’n 14 procent zegt dat ze door te ontbijten in de loop van de ochtend juist weer honger krijgen en dan gaan snacken. Daarom slaan ze het ontbijt over.

Trek

Tevens geeft 35 procent aan dat ze ’s ochtends absoluut geen trek hebben en 26 procent slaat het ontbijt over omdat ze op de calorieën letten. Iets meer dan 80 procent vindt het ontbijt saai en niet lekker en 50 procent pakt alleen in het weekend uit met een uitgebreid ontbijt.

Voedseldeskundige Lucy Jones adviseert mensen om het ontbijt nooit over te slaan maar er voor te zorgen dat ’s ochtend zo gevarieerd mogelijk wordt gegeten.

Yoghurt

"Eet 's ochtends fruit, volkorenbrood, zuivel, kaas of eieren", zo zegt ze. "Ook vette vis, noten, zaden en yoghurt zijn goed. Eet iedere dag iets anders, dan weet je zeker dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt."