AMSTERDAM - Modeontwerper Jil Sander toonde zaterdag tijdens de Fashion Week in Milaan haar herfst-wintercollectie voor 2013-2014. De collectie is sereen, elegant en luxueus.

Het was de tweede collectie die Sander weer zelf ontwierp, nadat ze haar label weer overnam van ontwerper Raf Simons.

Sander, die veertig jaar geleden minimalistische mode zo ongeveer uitvond, deed wederom waar ze goed in is, zo schrijft de Telegraph: ze maakte een draagbare, minimalistische, creatieve en vooruitstrevende collectie.

Ze toonde halflange rokken met subtiele details aan de zoom, wijd uitlopende jasjes met wijde uitlopende mouwen en perfect gesneden jassen tot over de knie.

Kleuren

Haar kleurenpalet viel eveneens op: mandarijn, geel, antraciet en knalblauw, gemengd met marineblauw, donkerbruin en zwart. Op veel stukken was een enkele, opvallende streep in goud te zien.

Al met al is deze collectie veel vrouwelijker dan wat er verder dit seizoen op de catwalk te zien was. Sander verklaarde geïnspireerd te zijn door diamanten: "Met diamanten kun je alle kanten op", zo zei ze. "Ze kunnen ontzettend vulgair en ordinair zijn, maar ze kunnen ook zacht glanzend, subtiel en prachtig zijn."