AMSTERDAM - Dior pakt groot uit om de eerste pret-à-portercollectie van ontwerper Raf Simons te lanceren. Het Franse modehuis opent over de hele wereld pop-upstores.

Het modehuis opent de tijdelijke winkels in een aantal warenhuizen en andere belangrijke verkooppunten. De eerste pop-upstore is eerder deze maand geopend in de New Yorkse kledingzaak Jeffrey, tijdens New York Fashion Week.

De komende week zullen tijdelijke winkels worden geopend in onder meer 10 Corso Como in Milaan, Joyce in Hongkong, Maxfield in Los Angeles, Isetan in Tokio en I.T. in Beijing.

Dior zegt met de actie tegemoet te willen komen aan de vraag van retailers. Sidney Toledano, directeur van Dior, sprak tegen Women’s Wear Daily over een 'vloedgolf van opwinding' onder kopers voor de nieuwe hoofdontwerper. "Er is ontzettend veel vraag naar de collectie, maar we willen niet overal liggen", aldus Toledano.

Muziek

De tijdelijke winkels, die in sommige gevallen honderden vierkante meter groot worden , zijn ingericht in de stijl van de nieuwe lente/zomer campagnes van het modehuis. In de winkels zijn ook Dior-etalages, speciale meubels, foto-exposities en muziek van de Franse dj Michel Gaubert.

De pop-upstores blijven zo’n drie weken open.