AMSTERDAM - Ontwerper Alexander Wang toonde zaterdag in New York een opmerkelijk artistieke collectie. Volgende maand maakt hij in Parijs zijn debuut bij modehuis Balenciaga.

De grotendeels in tinten grijs uitgevoerde collectie doet vermoeden dat Wang al sterk is beïnvloed door de stijl van het legendarische modehuis, zo schrijft de Telegraph.

Wang werd bekend om zijn sportieve en casual ontwerpen, maar toonde nu een collectie met veel complexe plooien, ingewikkelde draperieën en een grote nadruk op het silhouet. Zo waren er gedrapeerde t-shirts te zien, bloezen met een opengewerkt rugpand en rokken met op origami geïnspireerde plooien.

Shorts

De ontwerper had zijn sportieve kant niet helemaal laten vallen, aangezien hij de complexe stukken combineerde met casual shorts en luxueuze wollen hoodies. De hoodies zijn voorzien van een klein gaatje in de nek, waar de paardenstaarten van de modellen doorheen kwamen.

Het geheel heeft een onmiskenbare Parijse uitstraling. Volgende maand maakt Wang dan ook in Parijs zijn debuut als hoofdontwerper van Balenciaga.

Daarnaast zal hij zijn eigen label ook gewoon voortzetten. Voortaan showt hij dus elk seizoen twee keer: aan het begin van het seizoen in New York en aan het eind in Parijs.