AMSTERDAM - Het Italiaanse modehuis Valentino probeert zo milieuvriendelijk mogelijk te werken, zo blijkt uit een nieuw rapport van Greenpeace Italië.

Greenpeace Italië maakte hun jaarlijkse ‘Detox’-rapport donderdag bekend, zo schrijft de Telegraph.

De organisatie beoordeelde hoe de diverse modemerken en hun leveranciers omgaan met het milieu. Zo werd er gekeken naar watervervuiling, ontbossing en het lozen van chemisch afval.

Merken als Dolce & Gabbana, Prada, Hermès en Chanel weigerden hier informatie over vrij te geven, waardoor zij niet beoordeeld konden worden.

Milieu

Modehuis Valentino blijkt het minst vervuilende bedrijf te zijn. Het merk werkt er hard aan om geen chemische stoffen in het milieu te dumpen en geen ontbossing te veroorzaken. Valentino sloot daartoe in 2011 ook al een overeenkomst met de milieuorganisatie.

"Sinds de start van onze ‘Detox’-campagne in 2011 hebben al 15 grote modemerken toegezegd om er voor te zorgen dat er geen chemische stoffen meer in het milieu terecht komen", zegt Chiara Campione van Greenpeace. "Als grote merken dit willen doen, dan verwachten we dat ook van de kleinere luxelabels."