AMSTERDAM - Er kunnen heel wat irritaties ontstaan in een relatie. Mannen blijken zich vooral te ergeren aan zeurende vrouwen en vrouwen raken geïrriteerd door luie mannen.

Dat blijkt uit een onderzoek van datingsite Victoria Milan onder 2.106 leden. Ruim 28 procent van de mannen geeft aan af te knappen op het gezeur van hun vrouw of vriendin.

Iets meer dan 13 procent zegt zijn vriendin na verloop van tijd niet meer aantrekkelijk te vinden en bijna 10 procent wordt moe van haar gevit.

Ruim 8 procent van de mannen vindt dat zijn vriendin teveel lichaamsbeharing heeft en 6 procent noemt haar krenterig.

Snurken

Bijna 5 procent vindt dat ze te afhankelijk is van haar ouders en iets meer dan 4 procent zegt dat ze zich wel wat vaker mag wassen. Tenslotte zegt 4 procent van de mannen dat hij zich stoort aan haar gesnurk.

Van de vrouwen vindt bijna 19 procent haar man of vriend lui. Zo’n 15 procent vindt hem gierig en 13 procent zegt dat hij zeurt. Ruim 12 procent zegt dat hij veel te hard praat, 8 procent vindt dat hij meer aan het huishouden moet doen en 7 procent ergert zich aan zijn gênante moppen.

Toilet

Bijna 7 procent van de vrouwen zegt dat hij te afhankelijk is van zijn ouders en ruim 5 procent vindt dat hij zich slecht kleedt. Iets meer dan 4 procent vindt dat haar man wat vaker moet douchen en iets minder dan 4 procent vindt het irritant dat hij de deur niet dicht doet als hij op het toilet zit.

Of al deze ergernissen de reden zijn dat de ondervraagde mannen en vrouwen zich hebben aangemeld voor een datingsite, is niet bekend.