AMSTERDAM - Passie en een persoonlijke visie. Dat is wat modeontwerpster Donatella Versace zoekt als ze zaterdag in de jury zit van de International Woolmark Prize.

"Passie en een persoonlijke visie zijn belangrijk voor een ontwerper", zegt Versace tegen de Britse Vogue. "Mijn broer Gianni begreep dat en het is het belangrijkste dat ik van hem heb geleerd. Je moet geloven in wat je doet en je moet je eigen stijl hebben."

Versace zit zaterdag samen met Victoria Beckham, Tim Blanks en Diane von Fürstenberg in de jury van de prestigieuze wedstrijd, die ooit gewonnen werd door de destijds jonge Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent.

Zes ontwerpers zullen een collectie tonen die geheel is gemaakt van de befaamde merinowol. De winnaar krijgt een bedrag van ruim 75.000 euro en zijn of haar collectie zal vervolgens in productie worden genomen.

Visie

De Italiaanse ontwerpster zegt er naar uit te kijken om het werk van een nieuwe generatie ontwerpers te zien en hen persoonlijk te leren kennen. Versace, die zich momenteel voorbereidt op haar show tijdens de Fashion Week van Milaan, is van mening dat je om een succesvolle carrière in de mode te hebben niet alleen getalenteerd moet zijn, maar ook in jezelf moet geloven,

"Je moet vertrouwen hebben in je ideeën en je visie op je collecties", zegt ze. "Je moet niet te veel luisteren naar andermans mening. Vertrouw vooral op jezelf."