AMSTERDAM - De Japanse steden Tokio en Osaka zijn de duurste steden ter wereld. De Pakistaanse stad Karachi is de goedkoopste stad.

Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Economist Intelligence Unit, zo schrijft Time. De lijst wordt samengesteld op basis van de prijzen van gewone, dagelijkse aankopen die mensen er doen: een brood, kleding, een fles wijn of een pakje sigaretten.

Brood

In de Japanse hoofdstad Tokio, de duurste stad ter wereld, kost een brood meer dan 6,5 euro en een fles gewone tafelwijn bijna 12 euro. Ook de tweede duurste stad, Osaka, bevindt zich in Japan.

Plaats drie en vier zijn voor Sydney en Melbourne in Australië. De duurste stad van Europa is het Noorse Oslo, dat de vierde plaats deelt met Melbourne. Het Zwitserse Zürich staat op de zevende plaats , Parijs op de achtste en Genève op de tiende plaats.

Boekarest

De goedkoopste steden ter wereld vind je in India en Pakistan. Karachi, Mumbai en Delhi staan in de top drie. Boekarest, in Roemenië, is de enige Europese stad in het lijstje.