HOOFDDORP - Het Nederlandse model Bregje Heinen heeft in de loop der jaren steeds meer zelfvertrouwen gekregen. "Dit is mijn droom en het is me gelukt."

Heinen hoort sinds kort tot het selecte groepje modellen dat zich Victoria’s Secret Angel mag noemen. Samen met onder anderen Doutzen Kroes, Candice Swanenpoel en Alessandra Ambrosio is ze boegbeeld van het lingeriemerk.

"Er zijn momenten dat ik naar de andere meiden kijk van: hoe kan ik hier nou tussen horen? Maar op zich ben ik wel tevreden met mezelf. Dit is mijn droom en het is me gelukt, dat is het belangrijkste", vertelt ze aan Grazia.

Zelfvertrouwen

"In de loop der jaren heb ik ook steeds meer zelfvertrouwen gekregen. Vroeger vond ik mezelf altijd te dun, maar ik ben nu wat vrouwelijker. Mijn armen en benen zouden wel wat dikker mogen. Voor mijn werk is het misschien niet goed, maar persoonlijk vind ik het mooier. Maar wat ik ook probeer, het komt er gewoon niet aan."

De blondine heeft een extreem slanke bouw. “Ik kom moeilijk aan en val heel snel af”, zegt ze. "Ik kan het ook niet helpen. Als ik een weekje minder snoep, val ik zo een paar kilo af. Maar het draait niet om dun, dun, dun. Het is belangrijker om in shape te zijn. Je kunt heel mager zijn en toch putten in je billen hebben. Dus ik snap die obsessie voor size zero niet."

Hamburger

Waar haar collega Doutzen Kroes weleens een halve hamburger eet in plaats van een hele, doet Bregje Heinen daar niet aan. "Bij mij gaat die hamburger helemaal op hoor, vooral die van de B&B in New York. Ik ben niet zo heel gek op het eten in Amerika, maar in Nederland ga ik altijd los met Nibbit-chips, friet, kebab en shoarma."

Het Nederlandse model heeft haar draai inmiddels gevonden in New York. Thuis in Borculo, waar ze oorspronkelijk vandaan komt, wordt er niet caloriearm voor haar gekookt. "Nee, daar doet mijn moeder niet aan. Hier eten we wat de pot schaft. Als je het niet lust, neem je maar een boterham."