AMSTERDAM - Degene die de tassen van het label The Row te duur vindt, kan binnenkort zijn hart ophalen bij Elizabeth and James, het 'goedkopere' label van de Olsen-tweeling.

De eerste collectie zal in juli in de winkels komen te liggen en bevat schoudertassen, aktetassen, clutches, rugzakken en portemonnees.

Prijzen van de tassen - gemaakt van onder andere Italiaans suède, leer en lamsleer, afgezet met een randje van hagedis - variëren van 290 tot 510 euro en voor de kleinere items moet tussen de 92 en 290 euro worden neergeteld.

Marktonderzoek

"We wilden altijd al een tassenlijn, maar wilden eerst weten hoe die markt in elkaar zit, wat daar nog miste en wat er al was", aldus Ashley. "Onze tassen zijn goedkoper dan Alexander Wang en Phillip Lim, maar duurder dan Marc Jacobs en Tory Burch", voegt Mary-Kate daaraan toe.

Dat de focus op de prijs ligt, is volgens WWD verrassend, aangezien de tassen van hun luxemerk The Row tussen de 1.500 en 40.000 euro kosten.

Daarnaast komt er in 2015 een eerste winkel van Elizabeth and James, een webshop in 2014 en wordt er in de lente van 2013 nog een parfum gelanceerd.