AMSTERDAM - De Kleine Kerkstraat in Leeuwarden is voor de tweede keer tot de leukste winkelstraat van Nederland uitgeroepen.

In 2010 ging de straat er ook al vandoor met de prijs. Chocolaterie Van Dam in Heemstede is verkozen tot leukste winkel.

Drie maanden geleden werden ruim 65 winkelstraten verspreid door heel Nederland genomineerd door NLstreets voor de prijs. Daarbij werd gekeken naar de diversiteit van het winkelaanbod, de sfeer en uitstraling, maar ook de aanwezigheid van zelfstandige ondernemers.

Het winkelend publiek gaf uiteindelijk de doorslag en van de ruim 40.000 stemmen kreeg de Kleine Kerkstraat er de meeste.

Top-10

De top-10 van leukste winkelstraten bestond verder uit de Raadhuisstraat & Binnenweg in Heemstede, de Haarlemmerdijk en -straat, de Utrechtsestraat en de Beethovenstraat in Amsterdam, De Bergen in Eindhoven, de Dorpstraat in Zoetermeer, de Rechtstraat in Maastricht, Mini Mall in Rotterdam en De 9 Straatjes in Amsterdam.

Na Chocolaterie Van Dam volgt Revert in Haarlem als leukste winkel van Nederland. inenom in Zoetermeer, Caulils in Amsterdam en 't Dierenparadijs in Zoetermeer vullen de top-5 aan. De top-10 wordt verder gecompleteerd door Metropolitan, Chocolate company en De Kinderkleding Winkel in Amsterdam, Fleurons & Prins Juweliers in Leeuwarden en LUKX off & online opticien in Heemstede.