HOOFDDORP - De aankondiging van de troonwisseling lijkt een run op hotelovernachtingen in Amsterdam te veroorzaken onder reizigers uit heel Europa.

Na de toespraak van koningin Beatrix nam het aantal zoekopdrachten naar hotels in onze hoofdstad enorm toe, zo blijkt uit de cijfers van een boekingssite. Ten opzichte van de voorgaande dagen werd de zoekfunctie 67 procent meer gebruikt voor een stedentrip naar Amsterdam.

Het nieuws over de troonopvolging lijkt ook de populariteit onder buitenlandse reizigers te vergroten. Uit de gegevens van een hotelboekingswebsite blijkt dat de vraag naar een overnachting in Amsterdam onder de Russen zelfs met 82 procent toenam. Noorse reizigers zochten 52 procent vaker naar hotels in Amsterdam en in Ierland steeg de vraag met 46 procent.

Ook in Zweden (39 procent), Finland (37 procent), Spanje (30 procent), Frankrijk (24 procent), het Verenigd Koninkrijk (24 procent), Denemarken (23 procent) en Italië (21 procent) nam het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Amsterdam toe.