Nederlandse vakantiehuisjes vaak vies

AMSTERDAM - De schoonmaak in veel vakantiehuisjes is onder de maat. 

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die dertig huisjes op vakantieparken in het hele land bezocht. In alle huisjes is volgens de bond wel iets op de schoonmaak aan te merken.

Het vieste huisje stond op Vakantiepark Kijkduin van Roompot in Den Haag. In deze woning kregen alle vertrekken een slechte beoordeling. Zelfs het schoonste huisje, op Molecaten Park De Leemkule in het Gelderse Hattem, kon volgens de Consumentenbond nog wel een sopje gebruiken.

Aanrecht

De badkamer bleek in de huisjes vaak de minst schone ruimte en was bij een derde van de huisjes vies. Ook de grootste slaapkamer kon volgens de bond wel een grondige schoonmaak gebruiken. Keukens leken op het oog vaak schoon, maar uit monsters bleek het aanrecht vaak een bron van bacteriën. Het aanrecht was vaak zelfs viezer dan de wc-bril.

De Consumentenbond raadt vakantiegangers die een vies huisje aantreffen aan bij de receptie om een extra schoonmaak te vragen. Als aan dat verzoek geen gehoor wordt gegeven, kunnen ze een klacht indienen bij de geschillencommissie voor recreatie.

Lees meer over:
Tip de redactie