Amsterdam Fashion Week van start

AMSTERDAM - Amsterdam Fashion Week is woensdag van start gegaan, Individuals en The People of the Labyrinths beten het spits af.

Het thema van de collectie van Individuals die tijdens de openingsavond van de 18e editie van de Amsterdamse modeweek werd getoond stond in het teken van element. Het kleurenpalet van de collectie voor herfst/winter 2013 bestond uit zwart, bordeaux en donkergroen.

De studenten van het Amsterdam Fashion Intitute (AMFI) en de Hogeschool van Amsterdam kozen voor materialen als leer en een glansstof, afgewerkt met chroom accenten.

The People of the Labyrinths

De show van The People of the Labyrinths was samengesteld uit dire onderdelen, waarvan de eerste een aantal stukken uit het archief van het modelabel toonde. Daarop volgde de nieuwe zomercollectie voor 2013, die al vrij snel in de winkel verkrijgbaar zal zijn.

Het laatste onderdeel was een nieuwe collectie van de hand van Lonneke Demoed - dochter van een van de oprichters - waarmee het merk zich richt op een jongere doelgroep.

Keuze

Carlo Wijnands, de programmadirecteur van Amsterdam Fashion Week, licht zijn keuze voor de twee merken toe: “Ik heb Individuals gekozen omdat dit merk staat voor creatieve business, een onderzoekende stijl en de combinatie met educatie. En voor mijn keuze voor The People of the Labyrinths gaf de luxueuze ambachtelijkheid met een iconische waarde de doorslag.”

Lees meer over:
Tip de redactie