Jason Wu verrast door jurk Michelle Obama

AMSTERDAM - Ontwerper Jason Wu was verrast dat Michelle Obama maandagavond tijdens het inauguratiebal wederom een jurk van zijn hand droeg. 

Wu was in zijn studio, samen met zijn team van dertig mensen, toen hij ontdekte dat Michelle Obama zijn opvallende rode jurk had gekozen. "Ik was erg opgewonden", zegt Wu tegen WWD.com. "Het gevoel is moeilijk te beschrijven."

De ontwerper wist wel dat de First Lady een fan van zijn ontwerpen is. Ze droeg een jurk van zijn hand bij de eerste inauguratie van haar man, in 2008, en maakte Wu daarmee wereldberoemd. Dat ze opnieuw voor een van zijn ontwerpen zou kiezen was voor de New Yorkse ontwerper echter een grote verrassing.

Geheim

"Michelle Obama weet een geheim te bewaren", aldus Wu. "Daar is ze erg goed in. Ik was heel nerveus. Dat had ik niet verwacht, omdat ik het al een keer eerder had meegemaakt, maar toch was het zo."

Wu koos bewust voor rood. "Mevrouw Obama is nu al vier jaar First Lady", legt hij uit. "Het land was er wel aan toe om een zelfverzekerde vrouw in een rode jurk te zien. Het voelde gewoon goed."

De jurk zal aan het Amerikaanse Nationale Archief worden geschonken.

Lees meer over:
Tip de redactie