Vanessa Paradis het gezicht voor duurzame lijn H&M

AMSTERDAM - De Zweedse modeketen H&M strikt niemand minder dan Vanessa Paradis als gezicht voor hun duurzame Conscious-collectie.

De modegigant investeert met deze speciale eco-lijn in een toekomst met meer duurzame mode.

"Ik doe zelf ook mijn best om duurzamer te leven, ik heb bijvoorbeeld veel vintagemode in mijn garderobe. Ik houd van deze stijl en het is milieuvriendelijk, want je gebruikt en hergebruikt oude kleding. Dat geeft me een goed gevoel", aldus Vanessa Paradis in een persbericht.

Inzameling

Tegelijkertijd met de lancering van de Conscious-collectie start de keten ook zijn wereldwijde kledinginzameling in de winkels. Klanten kunnen overal ter wereld oude kleding -ongeacht van welk merk- naar de kledingzaak brengen, met een maximum van twee tassen per klant per dag.

In ruil daarvoor ontvangen ze een kortingsbon. Dit om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk kleding op de vuilnishoop belandt. De Zweedse modegigant is de eerste die een dergelijke actie opzet.

Duurzaam

De duurzame dameslijn, gemaakt van materialen als biologisch katoen, gerecycled polyester en tencel, is vanaf 19 maart wereldwijd in de winkels en online verkrijgbaar. Naast een volledige vrouwencollectie komt er een lijn voor heren, kinderen en baby’s.

Lees meer over:
Tip de redactie