AMSTERDAM - Modeblogger en America's Next Top Model jurylid Bryanboy ligt onder vuur, omdat hij een bericht op Twitter zou hebben geplaatst ter promotie van anorexia.

De 31-jarige Brayn Grey Yambao heeft 355.000 volgers op Twitter.

Afgelopen dinsdag plaatste hij daar: "Schrijf in je kalenders! Je hebt minder dan een maand om af te vallen en je botten zichtbaar te krijgen. De modemaand komt dichterbij!"

Lexi Nisita van modewebsite Refinery 29 reageerde: "Veel van zijn volgers zijn jonge en makkelijk beïnvloedbare tieners en het is onverantwoordelijk om een dergelijke tweet de wereld in te helpen. Je bent een voorbeeld voor mensen van over de hele wereld, waarvan sommigen zelfs zoals jij willen zijn. Nu moet je uitvogelen hoe je daarmee omgaat."

Emily O'Brien, redacteur bij Styloko, is het met het commentaar van Nisita eens. "Wat hij vergeet vanachter zijn grote zonnebril is dat wat hij zegt daadwerkelijk effect heeft."

Eerder bericht

Het is niet de eerste keer dat Bryanboy over zijn gewicht bericht, zo meldt Daily Mail. Vorig jaar, ook een aantal weken voor Fashion Week, luidde een van zijn tweets: "Ik zou willen dat het altijd ochtend was, ik voel me 's morgens dunner. Mijn buik is plat, mijn taille is smaller en mijn ribbenkast prijkt door mijn trui heen."

Hoewel veel van zijn Twittervolgers geschokt reageerden op zijn bericht, werd het door zijn fans 147 keer 'geretweet' en 83 keer gemarkeerd als favoriet. Een van hen schreef zelfs: "Ik word zo dun dat Anna Wintour denkt dat mijn ribbenkast Alexander McQueen is."